Linköping

Intervju med Anton Juholt - Verksamhetsledare i Skäggetorp

  • Vem är Anton Juholt och hur kom du i kontakt med Goodsport?
    Jag är en 22 årig kille som njuter av livet till fullo. Precis avslutat mina studier och påbörjat ett nytt jobb, i en ny stad där jag är precis nyinflyttad. I och med detta jobb kom jag i kontakt med Goodsport som bedriver extraordinära projekt som jag vill vara med och påverka samt följa hela vägen. Organisationen är klockren med en bra sammansättning av intressanta människor. Min vision är att kunna förändra bilden på utanförskapsområden och vända trenderna i dessa nämnda områden. Skäggetorp är en plats som ligger mig varmt om hjärtat och den korta tid jag har varit här så har jag lärt mig att älska området och allt vad det innebär. Det minsta jag kan göra är att ge något tillbaka!
  • På vilket sätt samarbetar ni med Goodsport?
    Vi samarbetar med Goodsport när det kommer till Nattfotbollen på helgerna och vi arbetar även aktivt för att fortsätta med andra projekt som Jobbchansen och Skolträffen. Tanken är att hela verksamheten ska byggas på Goodsports anda och värderingar för lång hållbarhet.
  • Har ni märkt några förbättringar (minskad kriminalitet, bättre sammanhållning och minskat utanförskap) sedan ni startade Nattfotbollen?
    Eftersom att vi är i uppstarten av Nattfotbollen så har effekterna inte hunnit utläsas så tydligt men vi har redan märkt av flera positiva förändringar och fått kommentarer av Polis och andra aktörer i området som nattvandrar bland annat. Även ungdomarna har gett positiv respons och många hävdar att de skurit ner på rökning och jobbar mer aktivt på att förbättra sin hälsa. Utöver det självklara att de inte längre ränner runt på stan utan istället aktiverar sig och träffar nya vänner.

/Anton Juholt
Verksamhetsledare Skäggetorp